Старозагорец застава в понеделник пред Темида за убийството на 25-годишната си съпруга

308
Симеонов е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" от деня на убийството

След трагедията 8-месечното им дете беше дадено от социалните на приемни родители от Гълъбово

Навършил наскоро 66 години старозагорец ще застане пред Темида в понеделник по обвинение, че е убил от ревност 25-годишната си съпруга. Трагичният инцидент, разтърсил Стара Загора, стана на 7 януари на улица „Младост“ в кв. „Железник“, където под наем живеели Митко Симеонов и наскоро дипломиралата се в Тракийския университет социална педагожка Юлияна Симеонова, майка на 8-месечно момиченце.

Пръв на мястото на кървавата разправа се озовал лекар-сириец, приятел на мъжа, пред когото Симеонов заявил, че бил нападнат от Юлияна в хода на кавга заради честото й „влизане“ в социалната мрежа „Фейсбук“.

Младата жена е починала от удар с кухненски нож в гърдите. Тялото лежало потънало в кръв насред коридора, а в съседната стая плачела мъничката Християна.

Юлияна била облечена с палто и най-вероятно се е канела да излиза, час по-рано тя водила момиченцето на контролен преглед. При огледа по тялото на Симеонов лекарите констатирали няколко повърхностни наранявания по корема и гърдите, те били от джобна ножка.

Юлияна и Митко Симеонов от времето, когато били влюбени

Връзката между двамата датирала от няколко години. В началото Симеонов представял Юлияна за своя дъщеря, макар да имал други две големи деца от първия си брак.

След трагедията 8-месечното им дете бе прибрано от социалните, а месец по-късно бе дадено на приемни родители от град Гълъбово. От затвора Симеонов разпрати „кърваво писмо“, в което настояваше малката Християна да бъде поверена на дъщеря му от предходния брак. Той продължава да отрича да е извършил умишлено убийство, фаталният удар в сърцето на Юлияна бил нанесен при самоотбрана.

В понеделник заседанието в Окръжен съд – Стара Загора, е разпоредително, на него ще стане ясно дали делото ще се гледа по съкратената процедура, или ще върви по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица, изготвили няколкото психиатрични и медицински експертизи.

Христо ХРИСТОВ