Старица остави 6 500 лева и злато на улицата след обаждане на „прокурор“

136

Телефонният измамник се представил като подчинен на Иван Гешев

С 6 500 лв., няколко златни пендара и семейни бижута се раздели 79-годишна жителка на Казанлък, която повярвала, че на домашния й телефон звъни прокурор от спецпрокуратурата.

Жалбата си възрастната жена депозирала в РУ „Полиция“ около 18:00 часа на 6 юли, след като четири часа непознат мъж, представил се като подчинен на главния прокурор Иван Гешев, й „обяснил“, че държавата се нуждае от подкрепата й при задържането на голяма група телефонни измамници. За целта обаче тя трябвало да предостави временно наличните си пари и ценности, като направи пълен опис на „заема“.

Вързопчето с банкнотите, пендарите и бижутата старицата оставила върху капака на лек автомобил, който бил паркиран на доста отдалечената от дома й улица „Братя Миладинови“, след което в изпълнение на дадените „указания“ се прибрала обратно.

Криминалисти от Казанлък коментират, че това е първата за годината телефонна измама. За пръв път измамниците използвали и името на главния прокурор Иван Гешев, за да заблудят набелязаната жертва.

Христо ХРИСТОВ