Старейшините от БСП – Казанлък „истерясаха“ заради имот в Равда

177
Заседанието на Председателския съвет

Като чист популизъм и търсене на евтина политическа сензация определи действията им кметът Галина Стоянова

„Имотът в Равда е на казанлъчани.“ Тази категорична позиция изрази кметът на община Казанлък Галина Стоянова по повод кампанията „Да си върнем Равда!“, организирана от „БСП лява България“ – Казанлък. Тя определи действията на общинските съветници на БСП като чист популизъм и търсене на евтина политическа сензация.

Детският лагер в Равда стана тема на разговорите на провелия се днес Председателски съвет на местния Общински съвет по повод питане на Николай Ибушев от групата съветници „Експерти на Казанлък“ за историята на имота предвид зачестилите медийни публикации. Връщането на имота като общинска собственост има дългогодишна сага. Той е бил загубен през 1996 г. – 1997 г., когато частни ищци се сдобиват с констативни нотариални актове срещу собствеността на Общината, с които продават имота. Тогава местната власт не реагира. За първи път Община Казанлък оспорва собствеността пред съда едва през 2003 г. Още с първото съдебно решение собствениците препродават имота. Следват поредица от дела с различни нови собственици, за да се стигне до окончателното съдебно решение през 2016 г., с което Община Казанлък си връща собствеността върху Детския лагер в Равда.

Медията ни припомня, че местната община отдавна е взела решение за продажба на имота, като целта е с получените средства да бъде ремонтиран другият казанлъшки лагер в Несебър, който понастоящем представлява рушащи се бунгала. До сега са били правени няколко опита за продажба на имота в Равда, но винаги неуспешни. Тази година беше направен поредният, като първоначалната оценка на лицензиран оценител от 1.8 млн. лв. беше намалена на 980 000 лв. с решение на ОбС, срещу което се възпротивиха единствено съветниците на БСП. През последните десетина дни те сезираха всички възможни институции, в това число прокуратурата и областния управител заради съмненията си, че се подготвя корупционна схема!? Де факто към момента съветниците на БСП не са се жалвали само на арменския поп.

Това бе и поводът за коментара на казанлъшкия кмет по време на Председателския съвет. „Това не е просто популизъм, а опит за заблуждаване на обществото“, заяви Галина Стоянова и отбеляза, че през годините общинските съветници на БСП не са имали никакви предложения за бъдещето на Детския лагер в Равда.

Йовка НИКОЛОВА