Стара Загора ще грейне в коледна премяна на 3 декември

121

13-метрово коледно дърво, предоставено от Руското посолство, ще радва жителите на града

На 3 декември (петък) точно в 17:30 часа Стара Загора ще грейне в ослепителна коледна премяна. Коледната елха на площада пред Община Стара Загора ще бъде украсена с разноцветни играчки и хиляди светещи лампички. Стройното вечнозелено дърво ще заблести магично, създавайки настроение и емоция на жителите и гостите на града, съобщиха от пресцентъра на Общината.

За празничното настроение на старозагорци през тази година в града ще гостува 13-метрово коледно дръвче, предоставено от Руското посолство в България. То ще бъде разположено по пешеходната част на бул. „Цар Симеон Велики“, непосредствено пред Музея на религиите и базара от коледни къщички. Гост на събитието се очаква да бъде извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова.

Необичайната ковид ситуация ще попречи на Дядо Коледа да извърши с вълшебния си жезъл това трепетно събитие, но за магията на коледния дух ще допринесат прекрасните коледни песни на децата от Вокална студия „Усмивки“ при Народно читалище „Родина-1860“.

(СН)