Стара Загора ще бъде домакин на редица спортни форуми през годината

74
Международният турнир по свободна и класическа борба "Динко Петров" ще се състои в края на март

С изключително богат спортен календар може да се похвали Стара Загора през настоящата година. В обявения за Европейски град на спорта през 2017 г. ще бъдат проведени редица състезания от национален и местен характер.

Още в края на настоящия месец март е планирана реализацията на десетото издание на Международния турнир по свободна и класическа борба „Динко Петров“. В миналогодишното издание, проведено в обновената спортна зала „Иван Вазов“, се включиха над 200 участници от 30 български града, както и представители от чужбина. Любителите на леката атлетика ще могат да се насладят на четвъртото издание на набиращия популярност Маратон Стара Загора. Той ще се проведе на 31 март. В спортния календар на града специално място е отделено и за превърналите се в традиционни турнири по художествена гимнастика „Фея под липите“ и „Импала“. Първата от надпреварите ще се проведе от 5 до 7 април, докато индивидуалното първенство за деца и жени е оставено за началото на месец юни.

През 2019 г. ще се състои и най-старият борчески турнир в Стара Загора, който е на името на Никола Илчев. Междувременно спортният отдел на Община Стара Загора очаква градът да получи домакинство за европейска квалификация по волейбол при девойки. Тепърва обаче зам.-кметът Красимира Чахова очаква уточнения от страна на федерацията.

Емблематичният за старозагорската спортна общественост турнир „Самарско знаме“ също е включен в календара. С особено внимание феновете на тениса и бадминтона трябва да следят информацията за проявите, касаещи любимия им спорт. „И тази година Стара Загора може да се похвали с наистина богата спортна програма. Приканвам старозагорци да се включат в проявите“, коментира Красимира Чахова. Тя изрази задоволство, че след близо 10 години ремонтът на лекоатлетическата писта е завършен и състезателите могат да използват новообновената база.

Живко ИВАНОВ