Стара Загора грейна в бяло и синьо

203
Светлините на Стара Загора

Елхата на площада пред сградата на Община Стара Загора засия тази вечер в красива бяла и синя светлинна премяна. Стотици старозагорци се стекоха на обновения площад, за да посрещнат Дядо Коледа.

Малко преди тържественото запалване на стотиците светлинки помощниците на Дядо Коледа от Детска театрална школа „Фантазио“ при Народно читалище „Родина – 1860“ обикаляха сред събралите се на площада и питаха децата дали са слушали, писали ли са на Дядо Коледа, очакват ли подаръци.

Дядо Коледа минути преди запалването на коледната елха

Тържеството откриха малките певци от Вокална студия „Розов свят“.

Зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова оповести, че стопанинът на този град й е поръчал да доведе на сцената тези, които са се трудили упорито и са свършили много работа, за да бъде Стара Загора най-красивият град. Тя покани зам.-кмета Йордан Николов, председателя на Общинския съвет Мария Динева, областния управител Гергана Микова и зам.-кмета Красимира Чахова заедно да посрещнат белобрадия старец. „Пожелавам да има много добрина, да си отворим сърцата и да помагаме на всички, защото малки и големи трябва да са щастливи“, поръча Сотирова.

В Стара Загора живеят най-послушните, най-умните и най-веселите деца, оповести водещата Елена Азалова. После всички дружно извикаха Дядо Коледа.

Въпреки ниските температури стотици малки и големи старозагорци се включиха в празничната фиеста

„С всяко мое идване в Стара Загора виждам как става все по-красив и все по-гостоприемен град. Коледното чудо е в самите нас“, обяви Дядо Коледа и даде началото на обратното броене до запалването на елхата. Празнични илюминации озариха небето за радост на всички. Празненството продължи с концерт на вокална студия „Розов свят“.

(СН)