Стадионът под Аязмото чака публика за първия футболен мач от рестарта!

45

Заради COVID-19 обаче зрителите ще бъдат настанявани на най-малко отстояние през 2 седалки

Мачовете от първенството на футболната efbet Лига ще бъдат играни пред публика! Това означава, че двубоят между старозагорския „Берое“ и варненския „Черно море“ ще може да бъде наблюдаван от феновете на двата отбора. Срещата е в неделя, 7 юни, от 18:45 часа и днес „зелено-белият“ клуб ще обяви подробности за билетите и организацията под Аязмото.

Радостната новина за приятелите на Цар Футбол дойде след като здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която считано от 5 юни 2020 г., разрешава провеждането на първенството за Първа и Втора професионална футболна лига пред публика. Това обаче може да се случи само при заетост на местата до 30% от общия им капацитет и при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки.

До рестарта на шампионата „Берое“ изигра две контроли без публика като в първата завърши реми – 0:0 с „Етър“, а във втората надделя над „Арда“ с 1:0. След тях старши треньорът на заралии Димитър Димитров заяви, че ще намали физическите натоварвания тази седмица, за бъде тимът му по-свеж за мача с „моряците“. Той отново не бе доволен от състоянието на футболистите си, въпреки минималната им победа над новака. Херо все пак допълни, че това е логично, имайки предвид двумесечната пауза без право на тренировки.

Петър ПЕТРОВ