Спор между дървосекачи завърши с убийство на кон

518

Спор за клиенти, на които да секат дърва, между две групи мъже, които от няколко седмици обикаляли домовете в чирпанското село Изворово завърши с убийство на кон.

Сигналът за прободеното зверски между ребрата животно бил подаден на 23 март от собственика му – 34-годишен старозагорец, в чийто ръце животното издъхнало.

Хората от Изворово, където живеят под 100 души, коментират, че от няколко седмици наблюдавали постоянни скандали между дървосекачите. Едната група била от Стара Загора, а другата – от сливенското село Градец. На няколко пъти имало сбивания помежду мургавите мъже, налагало се да звънят в чирпанската полиция, за да ги разтървават. Предполага се, че конят е бил убит в знак на отмъщение и за назидание. От ОД на МВР – Стара Загора, уточняват че по случая е образувано досъдебно производство по член 325 б, ал. 1 от НК, предвиждащ затвор до 3 години и глоба до 5 хил. лв.

Междувременно в старозагорския ромски квартал „Лозенец“ бяха опожарени два леки автомобила: „Пежо“ и „Мерцедес“, паркирани на улица „Мусала“. Първият палеж е станал на през нощта на 21 март, а вторият – призори на 23-ти. Собственици на возилата са 73-годишен мъж и 37-годишна жена, които според местните били във влошени взаимоотношения заради неуредени финансови въпроси. Образувани са досъдебни производства за умишлени палежи, но на този етап няма установени извършители.

Христо ХРИСТОВ