Спортно Гълъбово чака ХVIII „Злати Динев Ройдев ‘2019“

41

Миналата година големия приз грабна Иван Стоянов, победител при 57-килограмовите

През уикенда – 16 и 17 март, в Гълъбово ще се проведе ХVIII Международен турнир по борба свободен стил за момчета „Злати Динев Ройдев ‘2019“. Двудневната надпревара ще се проведе в спортна зала „Енергетик“, до стадиона.

Големият международен спортен форум е включен в календар на UWW и е най-значимото мероприятие от спортния календар на община Гълъбово. Другото и единствено състезание от подобен род е във Венецуела. Делегат на планетарната борцова централа е г-жа Режин ле Глот от Франция, съдия олимпийска категория.

Своето участие вече са потвърдили отборите на Грузия, Румъния, Македония, Турция, Молдова, Италия, Унгария, както и отделни състезатели от Косово и Русия. Естествено са поканени и водещи отбори и състезатели от нашата страна.

Участници в турнира са момчета, седмокласници и осмокласници от наборите 2005 и 2006 г. Те и техните треньори ще пристигнат още в петък. В същия ден по програма е предвидено да се поклонят и поднесат венци и цветя в памет на гълъбовския майстор на спорта и прочут борец Злати Динев Ройдев, в чиято чест се провежда турнирът. По-късно през последния делник борците ще бъдат претеглени и разпределени в 10 категории. Самите схватки ще започнат още от 9 часа сутринта в събота и неделя. През първия ден на тепиха ще излязат състезателите в категории до 35, 38, 47, 59, 66 и до 73 кг, а във втория – до 32, 42, 53 и до 85 кг.

Официалната част на турнира предвижда откриване в 16 часа на съботния ден, а награждаването с приза „Злати Динев Ройдев“ ще стане след схватките в неделя.

Домакини на турнира са Община Гълъбово и СК по борба „Енергетик“ – Гълъбово. Борцовият форум се провежда с любезното съдействие на Българската федерация по борба, докато наградите и медалите са осигурени от Общината в енергийното сърце на България.

Миналата година призът „Злати Динев Ройдев“ грабна Иван Стоянов, победител при 57-килограмовите. По-късно той се пребори и за евробронз в Дьор, Унгария…

Георги ГЕРЕНОВ