Спорен финансов казус дискутираха в Езиковата

129

В ГПЧЕ „Ромен Ролан“ – Стара Загора, се проведе образователна среща с ученици от 11 клас, част от младежката информационна кампания „Мисия платено“ на Асоциация на колекторските агенции в България (АКАБГ).

Срещата е втори етап от инициативата, чиято цел е повишаването на финансовата култура на населението, особено при младите хора. В първия етап гимназистите от ГПЧЕ са идентифицирали основния финансов проблем при българите, а именно ниската финансова култура и предизвикателството пред младите хора у нас да управляват правилно финансите си, изпадайки в задължения на по-късен етап от живота си.

Във втория етап на инициативата представители на Асоциацията в лицето на Тихомир Вълчев, Димитър Белинов и Пепи Димитрова се срещнаха лично с учениците, за да им помогнат с практически съвети за управление на личните финанси и изготвянето на бюджет.

Дискусиите бяха на тема „За“ или „Против“ гимназистите да получават определена сума джобни за месеца“, а двата отбора изненадаха с финансовите си знания и дисциплина. Младежите защитиха достойно тезите си, напомняйки, че винаги можеш да научиш нещо ново от по-младите!

(СН)