Според ДПС въпросът с предсрочните избори е: Не дали, а кога!

98

Големият сблъсък на предстоящия вот за ЕП ще е между евроскептицизма и европейските ценности, смята старозагорският депутат Летифов

В края на месец март или началото на април Движението за права и свободи ще представи своята листа с кандидатите за предстоящите европейски избори. В нея място ще намерят кандидати, които защитават европейските ценности и прозападния път на България. Това съобщи за медията ни по повод предстоящия евровот народният представител на ДПС Халил Летифов. Той подчерта, че кандидатите на ДПС ще бъдат излъчени след обсъждане в общинските и областни съвети.

Според Летифов големият сблъсък в предстоящата предизборна кампания ще бъде между евроскептицизма и европейските ценности. „ДПС е партията, в която работата с избиратели и структури е постоянен процес, който просто не спира. Ние предпочитаме винаги да водим кампанията си на терен. По този начин имаме възможност да чуем както критиките, така и похвалите. Живият контакт е доказал, че е по-ползотворен“, разкри Халил Летифов.

Според ДПС популизмът на националистически формации ще бъде най-голямата заплаха за стабилността на Обединена Европа в следващите години.

На въпрос ще бъде ли евровотът тест за управлението, депутатът на ДПС коментира, че независимо от резултатите на изборите предсрочните парламентарни избори са въпрос на време. „Темата за резултатите от изборите и доверието в управляващите има два аспекта. Единият е, че ако управляващите не спечелят достатъчно доверие, ще бъде подложена на въпрос легитимността им. От друга страна, дори резултатите да бъдат позитивни при тези ежедневни скандали, предсрочните избори са въпрос на време. Не дали, а кога“, коментира Халил Летифов.

Живко ИВАНОВ