Спите ли спокойно, госпожо Нинова?

2656
Посещението на Корнелия Нинова в Казанлък преди първия тур на местните избори

В редакцията на „Старозагорски новини“ се получи отворено писмо до лидера на БСП Корнелия Нинова, чийто автор е казанлъшката социалистка Стела Кехайова. „Смятам, че гражданите трябва да знаят истината и фактите“, категорична е Кехайова.

Медията ни публикува отвореното писмо без редакторска намеса:

Всички вмешателства в партийните структури доведоха до катастрофалната загуба на БСП в цялата страна. Налагането на кандидати за кметове, без да се чуе какво искат социалистите по места, още повече отврати и разочарова избирателите. Благодарение на усилията Ви, г-жо Нинова, потъпкахте идентичността на партията.

Замислихте ли се поне веднъж как се чувстват истинските социалисти, на които убихте вярата в идеите и ценностите.

Все бях виждала двуличие, лицемерие и демагогия, но Вие надхвърлихте всички мои представи. Нямахте ли поне малко съвест да идвате в Казанлък, за да подкрепяте кандидата за кмет на Община Казанлък, след всичко, което сътворихте, заедно с Добрев и Стойнев. Толкова се увлякохте в своите болни амбиции, че не се замислихте, че по-скоро му навредихте, отколкото да му помогнете.

Резултатът от разделението, което създадохте в Казанлък и други градове, е налице.

Припомням, че на 2 март 2018 г. изпратената от Вас Работна група – ликвидатор в Казанлък, отне противоуставно правомощията на Председателя и цял един колективен орган – Общинския съвет на БСП – Казанлък. Запечатана бе сградата на Общинския съвет, нещо, което дори в онези първи дни на демокрацията не се бе случило. Отнет бе печатът и финансовите средства на ОбС и последваха най-безумните действия на сплашване, лъжи, компромати и задкулисни игри, за да се проведе нова Конференция, в която 28 Основни партийни организации отказаха да участват. Не отговорихте на сигналите и жалбите на 450 социалисти… Да припомням ли още факти?

Голяма част от социалистите и симпатизантите в Казанлък са разочаровани, обидени и огорчени, защото Вие – „Светата троица“, потъпкахте уставните правила и норми и продължавате да съсипвате една 128-годишна партия.

Не се заблуждавайте и не обвинявайте социалистите и симпатизантите на лявата идея, че са „враговете с партиен билет“ или че „работят за ГЕРБ“. Защото те не са престанали да вярват в истинската, автентичната лява идея, която е чужда за Вас и обкръжението Ви.

Изтъргувахте социалистическата идея заради жаждата Ви за власт. Затова Ви питам, спите ли спокойно, г-жо Нинова?

Ето и какви са резултатите в Казанлък на изборите, проведени на 27 октомври:

Изборът на гражданите на Казанлък е 55.59% (15 979 гласа) за кандидата на ГЕРБ, което осигурява трети мандат за Галина Стоянова. 28.91% (8 310 гласа) получи безпартийният кандидат, издигнат от БСП.

В девет от селата, на територията на общината и град Шипка, имат избран кмет на първи тур. Нито едно от тях не е спечелено от кандидат на БСП, дори в някои от населените места БСП е трета политическа сила. В три от селата ще бъдат назначени кметски наместници. В 7 населени места предстои балотаж, като само в три от тях БСП има кандидат.

Данните за избор на Общински съвет Казанлък не са по-различни, независимо че БСП увеличава броя на общинските съветници, в сравнение с 2015 г. За ГЕРБ са гласували 31.61%, за БСП – 21.68%. Интересен е фактът, по-скоро закономерен, че в най-големите квартали на града – кв. „В. Левски“ и кв. „Изток“, БСП е трета след ГЕРБ и местната коалиция“ Алтернатива на гражданите“.

И Ви питам, г-жо Нинова, как „се завръщате в местното самоуправление“, при положение че в почти цялата страна резултатите са налице.

Колкото и да демонстрирахте една неоправдана, фалшива увереност за победа на изборите БСП загуби за пореден път, само Вие и обкръжението Ви не виждате загубата.

В едно е прав Кирил Добрев, че „Тези избори ще бъдат началото на един нов път, по който трябва да тръгне България“ (думи, изречени на предизборна среща).

Съдбата на България, г-жо Нинова, не е във Ваши ръце. Нито съдбата на БСП.

Слезте на земята – за да не Ви се привижда, „че БСП е енергична и силна“. БСП може отново да стане силна и енергична, но само и единствено без Вас и кликата Ви. И е крайно време това да се случи.

Стела КЕХАЙОВА
Казанлък, 31 октомври 2019 г.