Спипаха 3-ма пияни шофьори, твърдят, че ползвали менте-дезинфектант

129

Трима злоупотребили с алкохол водачи на автомобили са били засечени в рамките на по-малко от час на три от въведените от МВР временни контролно-пропускателни пункта заради коронавируса в Стара Загора.

Пияните водачи са били на възраст 45, 20 и 36 години. Проверката с дрегера установила съответно, че са седнали зад волана с алкохолно съдържание в издишания въздух от 1.47, 1.8 и 2.04 промила. Образувани са били бързи производства, водачите са били задържани за 24 часа по Закона за МВР. И тримата са твърдели, че са използвали дезинфектант, за да почистят кожата на лицата си, който обаче се оказал менте и съдържал по-голямо количество спирт от стандартното. Според очевидци само единият от почерпените е бил с маска в купето, при това пътувал сам.

Междувременно в старозагорското Второ РУ „Полиция“ е постъпила жалба от 35-годишна жена, която заявила, че към 19:55 часа е била нападната от неизвестен уличен апаш, чието лице било скрито с хирургична маска. Нападателят задигнал чантата на жената, в която имало лични документи, мобилен телефон и няколко опаковки дезинфектант за ръце.

Христо ХРИСТОВ