Спипаха уволнен бензинджия да краде пари и лотарийни билети

92

40-годишен старозагорец се озова зад решетките с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, след като бивши негови колеги видели на записите от охранителната камера как бърка в касата и задига пари и лотарийни билети.

Янко П., който наскоро бил уволнен от собственика на бензиностанцията, където работел след излизането си от затвора, е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 3 и 4 август, в условията на продължавано престъпление, задигнал 320 лв. и 17 билета от Националната лотария от оставена без надзор метална каса. Престъплението е било извършено в условията на опасен рецидив след освобождаването му от затвора през септември 2016 година. Кражбата е била извършена, докато доскорошните му колеги обслужвали клиентите, а Янко бил оставен сам в помещението при незаключения метален трезор. Кражбата лъснала, след като вечерта на 3 август сборът за налични пари в касата не излязъл, тогава служителите прегледали записите и с удивление видели как доскорошният авер „щипва“ част от оборота и преспокойно го прибира в джоба на панталона си.

Районен съд – Стара Загора, е преценил, че съществува реална опасност Янчо П. да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Христо ДИМИТРОВ