Специалисти на „Мини Марица-изток“ – с професионални отличия от ББКЕ

284

Инж. Иван Иванов, ръководител на отдел „Електрооборудване“ в „Мини Марица-изток“ ЕАД, е отличен със званието „Енергетик на годината“ за 2018 г. от Българската браншова камара на енергетиците (ББКЕ), съобщиха вчера от пресцентъра на въгледобивното дружество. Наградата – грамота и плакет, се присъжда за ползотворната и дългогодишна работа в областта на енергетиката в Република България, за постигнати високи производствено-икономически резултати и активната му работа като член на ББКЕ. Благодарности за професионализма и добрата работа през годините Иван Иванов е получил и от изп. директор на „Мини Марица-изток“ инж. Андон Андонов.

Наградите „Енергетик на годината“ се връчват от управителния съвет на браншовата камара ежегодно по случай Деня на енергетика и отразяват признанието на професионалната общност към изявени специалисти. Тази година отличията бяха обявени по време на конференция, посветена и на двайсет и пет годишнината от основаването на ББКЕ.

Инж. Иван Иванов е ръководител на отдел „Електрооборудване“ в „Мини Марица-изток“ от 2015 г., а целият му трудов стаж е свързан с въгледобивното дружество. Професионалната му биография започва през 1992 г., когато постъпва на работа като електрошлосер в рудник „Трояново-3“. През 1995 г. става началник на участък „Електролаборатория“, а през 2002 г. оглавява отдел „Енергиен“ в същия рудник и остава на тази позиция до 2015 г.

Почетни плакети за цялостен принос са присъдени от ББКЕ на специалистите енергетици, работили дълги години в „Мини Марица-изток“ ЕАД Велизар Вълчев и Йордан Тенев.

(СН)