Социалистите започнаха номинации по места за евровота

118

Във връзка с предстоящите избори за Европейски парламент от БСП – Стара Загора, разкриха, че до 20 февруари ще бъдат издигани кандидатури за евродепутати, а на 9 март ще бъде проведено общото събрание, на което ще бъдат определени имената на номинираните от общината кандидати на партията. Народният представител на социалистите Георги Гьоков посочи, че до края на месец март левицата ще има своята листа за евровота. Той не изключи възможността местният актив на партията да подкрепи Деница Златева, която е родом от Гурково, и настоящия председател на ПЕС Сергей Станишев. Представителите на БСП съобщиха още, че целта на местно ниво пред организацията е да спечелят изборите, като за целта, по думите им, те трябва да мотивират максимално голям брой леви избиратели.

На въпрос защо на проведения конгрес на партията социалистите излязоха с декларация в подкрепа на Елена Йончева, която не е член на БСП, а не за други свои знакови другари с повдигнати обвинения, депутатът Георги Гьоков определи, че обвинителният акт за Йончева е политическа репресия, на която БСП категорично се противопоставя. „Елена Йончева не е член на партията, но е човек с леви убеждения, който на последните парламентарни избори заслужи подкрепата на хиляди хора“, допълни Гьоков.

Старозагорският депутат уточни, че в рамките на 4-тото заседание на 49-ия конгрес на партията критики по същество не е имало. „Партията е в подем, а в навечерието на предстоящите избори всички сме обединени около това да изберем точните фигури, които ще защитават българския интерес пред европейските институции“, заяви той.

Живко ИВАНОВ