Служителка на Община Стара Загора спечели приз за „Най-красива усмивка в туризма“

796

Младши експерт от отдел „Туризъм и младежки дейности“ на Община Стара Загора Танита Писарева спечели специален приз „Най-красива усмивка в туризма“ по време на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА експо“ в София, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Тридневното изложение, което приключи на 15 февруари, е едно от най-мащабните туристически събития на Балканите и поставя във фокуса на вниманието важното стратегическо направление в развитието на страната ни като дестинация – балнеологията и медицинския туризъм. Тази година участие в него взеха туристически компании и дестинации от 25 държави от Европа, Азия, Африка. Както вече медията ни съобщи, свой щанд в изложението имаше и Община Стара Загора, на който бе представено богатото културно-историческо наследство на общината под мотото „Стара Загора – град на 8000 години“.

Засилен интерес посетителите са проявили към реплики на експонати от фонда на Регионален исторически музей, представените мултимедийни презентации, легловата база, която се предлага в курортното селище Старозагорски бани, предстоящите фестивали и празници от Културния календар, както и спортните мероприятия. Гостите на старозагорския щанд са били посрещани с традиционния ароматен липов чай.

По време на форума ресорният зам.-кмет Милена Желева е взела участие в кръгла маса и дискусия на тема „Винено-кулинарен туризъм: Състояние и перспективи за развитие“.

(СН)