След 20-годишна сага Община Казанлък купува имот в центъра на Несебър

109
Кметът на Казанлък Галина Стоянова по време на последната за годината сесия на местния парламент

Община Казанлък ще закупи над 5 дка земя в Несебър, където се намират т.нар. бунгала. Казусът с придобиването на земята е близо двадесетгодишен и за него припомни вчера кметът на общината Галина Стоянова по време на последното за годината заседание на местния парламент. „Бунгалата са били собственост и са собственост на Община Казанлък, но земята, която е на много добро място в центъра на Несебър, близо до плажната ивица, повече от 5 дка, е била собственост на Агенцията по горите, т.е. държавна собственост“, отбеляза Стоянова. Тя открои изключителното съдействие и заслуги на настоящия министър на земеделието Румен Порожанов за успешното придобиване на атрактивния имот и се позова на думите на министъра, че „в продължение на над 20 години въпросът се е движел между Община Казанлък, Община Несебър, Агенцията по горите и Министерството на земеделието, храните и горите без решение“ до сега.

Закупуването на земята ще даде възможност догодина Община Казанлък най-после да може да управлява и стопанисва имота, и да обяви конкурс за изграждане на нова сграда на атрактивното място в курортния град. В тази връзка от полза би била успешната продажба на имота на Общината в Равда – общинския лагер.

„Остава въпросът през 2019 г. отново като „мъдреците на града“ да вземем заедно доброто решение за управление и стопанисване на този имот, така че Община Казанлък в дългосрочен план да има своите ползи от него“, посочи Галина Стоянова. Тя призова общинските съветници да обмислят различни идеи, които да обсъдят заедно, „за да вземем общо решение в полза на всички казанлъчани

(СН)