След три сезона в Стара Загора Александър Янев напуска „Берое“

42

Баскетболният национал на България Александър Янев няма да бъде част от тима на „Берое“ през следващия сезон, информира официалният сайт на старозагорския тим. Играчът, който в прекъснатия заради коронавируса сезон бе капитан на „зелените“, обяви това чрез профила си в една от социалните мрежи.

„Дойде и този момент, в който трябва да кажа „Благодаря, „Берое“! Мислех, че това няма да е скоро, но понякога нещата трябва да се променят за доброто на всички. БЛАГОДАРЯ на целия клуб за последните 3 сезона, които прекарах при Вас! БЛАГОДАРЯ на всички фенове, които бяха до нас всеки мач, тези истински фенове, които няма да забравя! БЛАГОДАРЯ на всички съотборници за всички тренировки и мачове, в които бяхме заедно! Пожелавам Ви успех занапред и все така да защитавате зелената емблема на „Берое“ и честта на Стара Загора!“, написа Янев.

Крилото прекара цели три години в тима от Града на липите. Янев бе важна част от селекцията на старши треньора Любомир Минчев. През Сезон 2019/2020 г. той се отчете с 23 двубоя, близо 300 отбелязани точки и 111 блокади. Националът си тръгва от Стара Загора и като носител на бронзов медал от шампионата през Сезон 2018/2019 г.

От своя страна БК „Берое“ изказва сърдечната си благодарност за отдадеността, професионализма и желанието, което Александър Янев демонстрира през тези три години със зеления екип. „Желаем ти успехи за в бъдеще, Сашо!“, бе пожеланието, публикувано в beroebasket.com.

Иначе от 15 юни може да има мачове на закрито, гласи заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. На тези спортни събития ще може да има и публика, като заетостта на местата може да е до 30% от общия им капацитет, а зрителите трябва да сядат най-малко през 2 седалки или при спазване на дистанция от 1.5 метра. До момента в баскетбола не са приключили, освен първенствата на подрастващите, тези на жените и „А“ група мъже, като според непотвърдена информация, освен при подрастващите, при другите два шампионата няма да има доиграване.

(СН)