След разчистване на палатките протестиращите от Стара Загора се събират на митинг тази вечер

174

След полицейска акция рано тази сутрин палатките на протестиращите по първокласен път I-5 край Стара Загора бяха премахнати и движението към Хасково и връзката с автомагистрала „Тракия“ бe възстановено.

Операцията се проведе около 4:30 часа по разпореждане съгласно утвърден план на директора на Областна дирекция на МВР – Стара Загора, комисар Стоян Стоянов. По същото време се проведоха и полицейските акции по разчистване на палатковите лагери в София, Варна и Пловдив.

Освободеният от палатковия лагер първокласен път Стара Загора – Хасково

По време на полицейската акция в палатковия лагер край Стара Загора е имало само 6-има протестиращи. Те не са оказали съпротива и сами са премахнали палатките и останалите вещи от пътя. Задържани няма, съставени са 3 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, съобщиха от „Пътна полиция“.

Припомняме, че палатковият лагер блокираше подстъпа към АМ „Тракия“ близо седмица и стана причина за подготвянето на колективна жалба на недоволни граждани заради нарушеното им право на свободно предвижване, за която се събираха подписки и която трябваше в понеделник да бъде депозирана в Прокуратура и МВР.

До края на деня се очаква палатките да бъдат изнесени от временната им крайпътна обител.

„Няма да се откажем от протеста и исканията ни за оставки на правителството и главния прокурор Гешев. Днес се събираме на митинг от 18:30 часа пред Областната администрация. Довечера ще решим как ще продължим по-нататък“, съобщи за медията ни Митко Трайков – един от организаторите на протеста в Стара Загора.

Йовка НИКОЛОВА