След ПП „Възраждане“ и Мая Манолова ще се пробва като организатор на национален протест

112

Привърженици на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ от над 20 града, както и от различни села, пристигат утре за протеста от 11 часа пред Министерския съвет, съобщиха за медията ни от организацията на бившия омбудсман Мая Манолова.

От Гражданската платформа припомнят, че преди пет дни Манолова е обявила протест срещу управлението на кабинета „Борисов-3“ съвместно с майките на деца с увреждания от Национална гражданска инициатива „Системата ни убива“, чиито палатки вчера бяха премахнати от пространството пред Министерския съвет.

По информация на „Изправи се.БГ“ по време на протеста Манолова ще обяви икономически мерки за бързо връщане на хората на работа и овладяване на безработицата.

„Протестът е обявен срещу липсата на ясна пътна карта на властта за справяне с епидемията от безработица и верижните фалити на малки и средни фирми. Исканията на протеста са за подкрепа на малкия и средния бизнес, а не кредити, за прекратяване на разхищението на парите на гражданите и срещу отказа на правителството да подкрепи домакинствата. Протестът е и срещу безконтролното увеличаване на цените на парното, водата, тока“, информираха от Гражданската платформа на Манолова. От там уточняват, че организаторите са осигурили столове за протестиращите с цел осигуряване на задължителната социална дистанция. В рамките на протеста е подготвена флашмоб демонстрации от участниците, а от 12 часа е планирано протестното автошествие.

Любопитен момент във връзка с организирания от Манолова протест е дали той ще бъде подкрепен от БСП и други опозиционни партии. Това официално не се случи на проведения преди броени дни протест на партия „Възраждане“, а поредни локални изпълнения едва ли биха били „прът“ в колелата на властта, смята медията ни.

Йовка НИКОЛОВА