След оспорван сблъсък с „Охрид“ „Берое“ взе бронза на Мемориала в памет на Георги Христов

150

„Балкан“ спечели за трета поредна година турнира след като се наложи над „Рилски спортист“ с 86:84

Баскетболният „Берое“ завоюва бронзовите медали на Мемориалния турнир „Георги Христов“ в Ботевград. С много усилия в изключително зрелищен двубой, изпълнен с множество обрати, заралии успяха да се наложат над тима на северномакедонския „Охрид“ с 88:84. Отделните части в двубоя завършиха при резултат 18:18, 29:28 за отбора от югозападната ни съседка, 18:10 за старозагорци и 24:27 за „Охрид“ в заключителните 10 минути. Двубоят, който трябваше да определи символичния носител на бронзовите медали, започна изключително равностойно. Опитите на двата тима да се откъснат с преднина пред своя опонент обаче така и не се увенчаваха с успех. Макар и с точка тимът от Северна Македония се оттегли с преднина на почивката.

Наставленията на треньорския щаб очевидно повлияха положително на представянето на „зелените“, които след паузата успяха да задушат нападенията на „Охрид“ с много здрава игра в защита. Третата част отиде в актива на беройци, които обаче нямаха право на отпускане преди последната четвърт. В нея северномакедонският тим съумя да върне част от изоставането си, но силите на отбора се оказаха недостатъчни и последният сигнал дойде при крайното 88:84 в ползва на „Берое“.

Иначе „Балкан“ спечели за трета поредна година турнира, който организира в памет на легендата на клуба Георги Христов. На финала тимът от Ботевград се наложи над самоковския „Рилски спортист“ с 86:84. Двата тима изиграха страшно оспорван двубой, а победителят не бе ясен до последно.

За отбелязване е, че след финалната съдийска свирка всички отбори бяха наградени от сина на Георги Христов – Христо…

(СН)