След витрината на Общината счупиха стъклата на автобусна спирка в Стара Загора

136

За счупени стъкла на автобусна спирка на бул. „Цар Симеон Велики“, в района на „БКП“-то, са съобщили граждани във Второ РУ. При извършения оглед е установено, че на спирка (заслон) от градския транспорт на Стара Загора са унищожени две закалени стъкла и предпазна лайсна.

От Общината припомниха, че има и други случаи на повредени спирки с извадени или счупени стъкла, като преди броени дни в района на „АПК“, в посока кв. „Кольо Ганчев“ с хвърляне на камъни са били потрошени и тези на един автобус и два тролейбуса. В друг случай от близките дни, излизайки от дискотека младежи счупиха и витрината на сградата на Общината. „Имаме информация от камерите и сме я предали на полицията, чакаме просто те да си свършат работата“, съобщи за медията ни зам.-кметът Йордан Николов.

По всички случаи са образувани досъдебни производства за престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК. По информация на ОД на МВР само за октомври 2018 г. по този член от прокуратурата са се произнесли по 14 случая в Старозагорска област, а от началото на годината регистрираните са 138. Според действащото законодателство деянието се наказва с лишаване от свобода до 5 години, но до сега не е известно да има осъден на затвор за подобни вандалски прояви.

Алекс СТОЕВА