Слави Трифонов с първи коментар след вота

15

Лидерът на партията „Има такъв народ“ Слави Трифонов излезе с първи коментар, след като станаха ясни окончателните резултати от изборите.

„По повод на различни политически изказвания и предложения, изразени в последните дни, искам да кажа следното: Има много ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние съвсем логично я спазваме и вървим по нея“, написа той във Facebook.

По-рано през деня премиерът Бойко Борисов заяви, че е готов да осигури 10 депутати, които да подкрепят съставянето на правителство с мандат на втората полическа сила в новия парламент „Има такъв народ“, предаде dariknews.

Според окончателните данни на ЦИК, коалицията ГЕРБ-СДС са на първо място с 26.18% от гласовете, а второто място се заема от партия „Има такъв народ“ с 17.66%.

Зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов също коментира изборните резултати. Той публикува таблица, в която се обръща внимание на образованието на избирателите. Според нея 18% от симпатизантите на партията на Слави Трифонов са с висше или полувисше образование, 16% са със средно, а с основно 6%.

За сравнение избирателите висшисти на „Демократична България“ също са 18%, 4% със средно и 2% с основно.

„Айде малко да спрем с импровизациите, че ставате за смях“, заключва Тошко Йорданов.