„Сините“ имат мерак за Ибрахима Конте

36

Неговото предимство пред Уесли Ната от „Царско село“ е, че има белгийски паспорт

След като преподписа с бившия бероец Мартин Райнов, то футболният „Левски“ може да се обърне отново към българския пазар, за да се подсигури с така искания от тях нов офанзивен халф. Този път в полезрението на тима от Подуене е попаднал друг играч на „зелено-белите“ – правещия фурор напоследък Ибрахима Конте…

До този момент той има 8 мача (повечето като резерва при Александър Томаш) и е вкарал 3 гола в нашето първенство, което е доста добър атестат. На „Герена“ търсят именно такъв футболист, като „сините „са хвърлили още око и на Уесли Ната от „Царско село“, който също се представя отлично, откакто дойде у нас.

Предимството на Конте обаче е, че има белгийски паспорт, а в „Левски“ на този етап не могат да си позволят играчи извън Европейския съюз. Бройката за такива е запълнена от Миятович, Тиам и Мазурек.

Както вече писахме Ибрахима Конте отново ще защитава цветовете на Гвинея в двубоите срещу Мали и Намибия. Срещите са квалификация за Купата на африканските нации. Атакуващият играч, защитаващ тима на Херо под Аязмото вече отбеляза гол срещу Чили в последната проверка на Гвинея. Той има общо 15 участия и 1 попадение за своята страна.

Неговият съотборник Александър Цветков пък попадна сред избраниците на националния селекционер на България Георги Дерменджиев за предстоящите срещи с Парагвай и Чехия. Както е известно „лъвовете“ се изправят на 14 ноември срещу Парагвай в контролна среща, а три дни по-късно е квалификацията срещу Чехия в София. Александър Цветков има 2 срещи за представителния отбор на България и общо 10 повиквателни.

(СН)