Сигнализираха прокуратурата за вандалския акт срещу офиса на ГЕРБ в Стара Загора

89
Вонящият "подвиг" на протестиращите в Стара Загора

Офисът на партия ГЕРБ в Стара Загора на 13 септември за пореден път стана обект на посегателство от страна на протестиращите, които този път засипаха входа му с животинска тор, а фасадата беше обстрелвана с яйца.

За деянието се разбира от видео, заснето и разпространено от самите извършители.

Записът започва с истеричен смях, а снимащият обяснява със задоволство какво точно са направили.

„Здравейте, скъпи приятели, намираме се пред офиса на ГЕРБ в Стара Загора. Табелата „Видими резултати“ стои пред видимите резултати (смях). Искам да ви кажа, че резултата от свършената „Работа, работа, работа“ мирише просто непоносимо. Това, което виждате, са фактическите видими резултати на ГЕРБ в Стара Загора. Това е всякакъв вид тор, който ние грижливо събрахме, за да им го донесем, за да си видят „добре свършената работа“, обяснява протестърът.

„Подвигът“ беше поздравен от групи на „Възраждане“ във Фейсбук, както и от „Отровното трио“, но остро разкритикуван от граждани в социалните мрежи.

Като поредна проява на вандалски акт от страна на двадесетина души определи случилото се областното и общинското ръководство на ГЕРБ – Стара Загора.

„През последните седмици те са провокирани от политическа партия „Възраждане“ и гражданско движение БОЕЦ и от техните представители в Стара Загора Искра Михайлова и Митко Трайков“, се казва в позицията на ГЕРБ – Стара Загора, разпространена днес по медиите.

„Това е грубо нарушаване на обществения ред и посегателство върху общинска собственост. Считаме, че подобни действия са отвратителни, ненормални и неприемливи. Хора с деструктивно поведение не могат да бъдат алтернатива за управление на държавата и общината.

Участниците във вандалския акт в Стара Загора преминаха границите с вулгарното си поведение и с това, че използваха за целите си малолетни деца, които по тяхна команда скандираха политически лозунги.

Това ли са ценностите, които искаме да виждаме в утрешния ден?

Що се отнася до резултатите в Стара Загора през последните 9 години, те наистина са видими. Градът се развива, привличат се европейски средства за подобряване на градската среда, образователна, културна, спортна и пътна инфраструктура, качеството на въздуха и чистотата. Това е политиката на Живко Тодоров, получил много високо доверие от съгражданите си за трети пореден мандат като кмет на общината.

Никой от партия ГЕРБ в Стара Загора не си е позволявал да противодейства на гражданските протести, защото те са част от демократичните права на хората. Демокрацията обаче означава всеки да има също и своите задължения и отговорности“, гласи още позицията на областното и общинското ръководство на ГЕРБ – Стара Загора. В нея се уточнява, че във връзка с вандалската проява е внесен сигнал в Районна прокуратура – Стара Загора, и в Областна дирекция на МВР – Стара Загора.

(СН)