Селекцията при „зелено-белите“ баскетдами – на финала, нова е Цветомира Шаренкапова

60
Цветомира Шаренкапова

В тима, направил „златен“ требъл при баскетдамите, „Берое – Стара Загора“ са почти готови със селекцията за Сезон 2021/22, според изпълнителния директор на клуба Иван Николов. От по-опитните състезателки от миналогодишния състав остават Виолина Кочева, Жаклин Златанова, Теодора Динева, Петя Бояджиева и Радостина Христова, а от по-младите в тима ще бъдат Яна Карамфилова, Деана Стояновска и Златка Маданкова.

За момента единственото ново попълнение е Цветомира Шаренкапова, като се очаква да бъдат привлечени и 2-3 девойки. На този етап в „Берое – Стара Загора“ няма да разчитат на чужденки, но си оставят вратата отворена и за тази опция. „Има време и за тях!“, бе категоричен Николов.

Колкото до споменaтата Цветомира Шаренкапова, то тя няма търпение да се завърне в професионалния баскетбол. Това призна самата състезателка след като стана ясно, че през новата кампания ще носи екипа на „Берое – Стара Загора“: „Щастлива съм, че се договорихме! През последните години старозагорският тим показа, че се развива в правилната посока и играе много добър, отборен баскетбол. За мен пък ще е голямо предизвикателство да се завърна в професионалния баскетбол. Пределно мотивирана съм да помогна на отбора да защити титлите си. Играта ми липсва и нямам търпение отново да съм на терена…“

За последно Шаренкапова игра за кратко в „Славия“, като преди това в продължение на три сезона бе част от тима на „Монтана 2003“, който тогава доминираше у нас.

Припомняме, че в миналогодишната кампания „зелено-белите“ от Града на липите се отчетоха с нещо рядко срещано в ЕВропа – „златен“ требъл: титла, купа на страната и злато от Адриатическата лига.

(СН)