Седми награди на КРИБ – Хасково – признание и насоки за бизнеса

132

Седмата официална церемония за връчване на наградите-грамоти на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) – Хасково – „Гласът на българския бизнес“ за „Социално отговорна компания – партньор на община“ за изтеклата 2018 г. в област Хасково ще се проведе на 16 юли. Мястото е залата на Областна администрация. Началото на тазгодишната церемония ще бъде сложено точно в 12:00 ч. Това съобщи домакинът на събитието и председател на КРИБ – Хасково, Стефан Димитров.

По време на събитието ще бъдат отличени 11 социално отговорни компании от региона – тези, които работят успешно и паралелно с това отстояват високи морални ценности в полза на обществото, като не се страхуват да поемат ангажимента да го правят и занапред. Към тях прибавяме и още три, които ще получат специални награди. Три специални награди са предвидени и за личности, поясни Стефан Димитров.

Една от главните цели на церемонията, която вече се превърна в барометър за икономическото развитие на региона, е да се даде актуална информация за възможностите за развитие на икономиката в област Хасково, за това как да се подобри пазарът на труда и как да се привлекат младите хора, допълни председателят на КРИБ. В тази връзка той уточни, че тази година в церемонията по връчване на наградите-грамоти за „Социално отговорна компания – партньор на община“ своето участие като гост-лектори са потвърдили: Светла Костадинова – изпълнителен директор на Институт за пазарна икономика; Николай Вълканов – управител на „Интели Агро“; Георги Харизанов – Институт за дясна политика; Радослав Танев – изпълнителен директор на „Индустриална зона Загоре“ АД; Марина Стефанова – Глобален договор на ООН, Стела Юлзари – „Марш“ ЕООД, София и представител на OD&M Consulting. Ще присъстват още представители на образователни държавни институции и др. Сред официалните гости ще бъдат Марияна Николова – заместник министър-председател по икономическата и демографската политика, проф. Николай Вълканов – зам.-председател на КРИБ, проф. Христина Янчева – ректор на Аграрен университет – Пловдив и др.

Статутът на церемонията предоставя на общините от областта възможността да отличат заслужилите компании. И поради тази причина Стефан Димитров изрази своята надежда, че тази година всички общини ще изпълнят ангажимента си към бизнеса да номинират компании с принос в областта на корпоративната социална отговорност, защото в противен случай ги лишават от признанието, което заслужават. А това е пътят, по който фирмите губят вяра в институциите.

„Не смятам, че бизнесът трябва да стои в сянка. Напротив, всяка добра инициатива трябва да се вади на показ, за да имат стимул и други компании да последват техния пример. Затова се надявам, че тази година всичките единадесет общини от област Хасково да предоставят своите номинации“, коментира Стефан Димитров.

По традиция на церемонията ще участват водещи икономисти и експерти, които ще направят анализ и ще дадат актуална информация за икономическото състояние на региона и възможностите за развитие на бизнеса.