СДВР: 50 нощуваха на палатка в София, пияна жена е задържана пред Президентството

49

Преговорите с протестиращите са безрезултатни, заяви комисар Тодоров от Охранителна полиция

Отново не повече от петдесетина протестиращи са нощували на палатка в центъра на София през изминалата нощ, която приключила с ареста на пияна жена пред Президенството, обобщиха от СДВР, цитирани от dariknews.

Жената е задържана заради неподчинение на полицейско разпореждане и защото е проявила вербална агресия към намиращите се в палатковия лагер на булевард „Цар Освободител“ поради несъвпадение в мненията. Тя е била във видимо нетрезво състояние, заяви комисар Тони Тодоров, зам.-началник на „Охранителна полиция“ към СДВР.

„Вчера за поредна вечер се проведоха протести и шествия в столицата, за които пак ще повторя, че не е постъпило уведомление за провеждането им в Столична община. Казано с други думи, гражданското неподчинение продължава“, коментира комисар Тодоров.

На Орлов мост са нощували 25-30 души, 20 души били на Ректората, а 6 души – на палатки пред Министерския съвет.

„Снощи имаше вербална агресия от протестиращите към една медия, тогава се наложи да се намесим и екипът беше изведен на безопасно разстояние.“, съобщиха от СДВР.

Не са констатирани сериозни нарушения на обществения ред.

„Имаме принципна позиция и постоянно разговаряме с тези хора, които затварят кръстовища в столицата. Мъчим се да ги убедим в това, че е нередно да се блокират кръстовищата. За момента няма резултат“, каза още Тодоров.