Само 21 ученици и деца има заразени с коронавирус в Старозагорска област до днес

223

Общо 12 паралелки в област Стара Загора се намират под карантина заради случаи на коронавирус в тях. Това показват данните на РУО – Стара Загора, в късния следобед днеc. 9 от паралелките са в училища, а 3 – в детски градини от областта. 21 общо са учениците и децата с положителен тест за коронавирус. „При част от тези паралелки в петък предстои да изтече карантинният период“, уточни началникът на РУО – Стара Загора, Татяна Димитрова. 65 са учителите, при които е установено наличието на коронавирус. При непедагогическия персонал случаите са 16. От 19 ноември под карантина е една паралелка в СУ „Максим Горки“. В ОУ „Кирил Христов“ от 4 във вчерашния ден, днес под карантина остават 3 класа. „Ситуацията е изключително динамична. Искам да уточня, че това, с което в момента разполагаме като данни, след 15 минути вече може да е различно, тъй като при някои карантината отпада, а същевременно се появяват нови случаи“, уточни Татяна Димитрова.

От всички 121 училища в областта изцяло неприсъствено е обучението единствено в ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Според данните на РУО – Стара Загора, към момента учебните заведения в региона остават далеч от 15-процентовия праг на отсъстващи с грипоподобни симптоми или коронавирус, който е необходим за преминаване към дистанционно обучение.

Със заповед на министъра на образованието в училищата бе въведено изцяло носене на предпазни маски. Наблюдението на Регионалното управление на образованието в Стара Загора показва, че към момента тази разпоредба се приема нормално от всички ученици.

Живко ИВАНОВ