Само една от партиите не регистрира листа в РИК – Стара Загора, за изборите за НС

286

До крайния срок днес общо 27 партии и коалиции са регистрирали листи в РИК с кандидати за народни представители от Старозагорски избирателен район. Единствената партия, регистрирана в ЦИК, но без листа в Стара Загора, е БЗНС на Николай Ненчев.

Очаквано формациите бавеха до последно подреждането на местните си листи и подаването им за регистрация в РИК се случи през последните два дни.

Най-новата партия „Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев е регистрирала листа от 11 кандидати в Старозагорски избирателен район. Неин водач е старозагорският бизнесмен и областен координатор на партията Радослав Рибарски, втори е Атанас Михнев, трети е Радослав Василев, на четвъртото място е коалиционният партньор – лидерът на ПД Социалдемократи Елена Нонева.

Част от кандидатите на най-новата партия „Продължаваме промяната“ за Старозагорски избирателен район

Сочената от социолозите отново за първа политическа сила – ГЕРБ, е с известните от предходните два избора номинации от първо до трето място кандидати за народни представители – водач – бившият министър на образованието Красимир Вълчев, на второ място – Маноил Манев, и на трето – казанлъчанката Илиана Жекова.

Листата на БСП се оглавява от Георги Гьоков, след като Георги Кадиев отпадна не по негово желание (според признанието му във ФБ) от надпреварата, а на второ място е казанлъшкият строителен инж. Момчил Ненов.

Без промяна остават водачите на листите на „Демократична България“ – доц. Атанас Славов, на ДПС – Халил Летифов, на „Има такъв народ“ Тихомир Тенев, на „Изправи се БГ. Ние идваме“ – Светослав Колев, на ПП „Възраждане“ – Искра Михайлова.

Малката изненада е свързана с ВМРО-БНД, чийто водач на листата вече е старозагорецът и депутат от няколко НС Александър Сиди, а на втора позиция е директорът на Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“ д-р Чавдар Ангелов. Любопитен е и фактът с присъствието на енергийния експерт Еленко Божков на второ място в листата на „Изправи се БГ. Ние идваме“.

(СН)