Само в три казанлъшки училища има свободни места за първокласници

70

След първото класиране на първокласниците в Казанлък свободни места има само в три училища: ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – 1 място, ОУ „Георги Кирков“ – 20 места, и ОУ „Чудомир“ – 14 места.

Свободните места бяха обявени на 19 юни чрез електронната система за прием. Съгласно графика на дейностите от 20 до 23 юни, включително, родителите ще могат да направят корекция на заявленията (да направят нов избор на училище, да преподредят желанията и т. н.) за второ класиране. Резултатите ще бъдат обявени на 24 юни, а записването на класираните деца ще бъде извършено от 25 до 27 юни включително, съобщиха от пресцентъра на Общината.

При наличие на свободни места след второ класиране срокът за кандидатстване за трето класиране е от 29 юни до 2 юли. Резултатите ще бъдат обявени на 3 юли, а записването ще бъде от 4 до 5 юли включително.

За родителите, които нямат достъп до интернет, директорите на училищата са създали необходимата организация за подаване на заявления (за тези, които не са подали преди първо класиране) или за корекция на вече подадено заявление на място, в работните дни, до края на периода на кандидатстване, уточняват от Община Казанлък.

(СН)