Самотник изгоря в дома си, докато палел печка

100

Самотно живеещ от години мъж, който неотдавна прекарал инсулт, е изгорял при пожар в дома си, сигналът за трагичния инцидент е бил подаден часове по-късно от жител на радневското село Трънково. Пристигналите на място огнеборци от Раднево намерили полуовъглените останки на 68-годишния Стоян Йонков в близост до печка на дърва и въглища, не са регистрирани следи от насилие.

По думите на кмета на Трънково Кольо Колев най-вероятно трудноподвижният му съселянин е правил опит да разпали огъня със спирт или бензин. За нещастието му се обадил мъж, който около обяд на 21 декември отивал до селската кръчма и видял полуобгорелия покрив на къщата. Най-вероятно пожарът е лумнал около полунощ, в съседните къщи отдавна не живеели хора.

Загиналият бил пенсионер, нямал съпруга и деца, рядко в Трънково се появявала сестра му, живееща в Стара Загора, двамата били в обтегнати отношения.

Тленните останки на Йонков били отнесени в моргата, никой в селото, където живеят над 400 души, не знае кой и кога ще ги погребе.

Причините за възникването на пожара са в процес на изясняване, образувано е досъдебно производство по чл. 331 от НК, лаконично уточняват от ОД на МВР – Стара Загора.

Христо ДИМИТРОВ