Самостоятелно управление на страната е целта на партия „Възраждане“

243
Участници в дискусията, организирана от ПП "Възраждане"

Управление на страната самостоятелно и без коалиции. Тази цел пред партия „Възраждане“ постави на среща със симпатизанти и членове на формацията в Стара Загора нейният лидер Костадин Костадинов. По думите му тежката задача е напълно постижима, тъй като формацията все по-ясно за българското общество стои като алтернатива на статуквото. „Възраждане“ има желание за борба и не само има, а и се бори, и не само се бори, а отбелязва успехи и то такива, че се превръща в алтернатива за управление на страната“, обяви Костадинов. Срещата в Стара Загора премина под надслова „Алтернатива има“. Участниците в дискусията се обединиха около мнението, че българското общество е обезверено и все по-силно вярва на думите, че от него нищо не зависи. „Докато повтаряме, че няма смисъл да се гласува, че нищо не зависи от нас, ще имаме пак ГЕРБ и БСП на първите две места. Алтернатива ще има, докато в България живеят българи“ заяви Костадин Костадинов.

В дискусията бяха представени 20-те точки от управленската програма на формацията, обединени под слогана „Време ни е за Възраждане“. От партията се заканиха, че ако получат доверието на българските граждани и влязат самостоятелно в управлението на страната, ще вкарат в затвора отговорните хора за разсипването на България. „За 30 години населението в страната ни намаля с 1/3. Подобна демографска катастрофа не е имало и след загубени войни. Ето защо е време за Възраждане. Ние можем да спасим страната си. Българският национален интерес трябва да е над всичко. Трябва да престанем да робуваме на чужди посолства“, категоричен бе Костадин Костадинов. В рамките на дискусията представители на политическата сила отбелязаха, че „Възраждане“ представлява заплаха за статуквото, защото никой не контролирал управленските решения на формацията, а зад нея заставали единствено българските граждани. „Вниманието, което ни се обръща, показва, че хората разпознават „Възраждане“. Зад нас никой не стои. Ние не сме зависими от нито едно посолство на трета страна. Ние имаме последователно политическо поведение“, посочиха от партията, която на последните парламентарни избори бе единственият самостоятелен политически субект успял да събере над 1% подкрепа. По този начин „Възраждане“ получи правото на държавна субсидия, която формацията обяви, че ще дари на домове в страната. Председателят на останалата извън парламента политическа партия подчерта още, че българските граждани многократно са били лъгани през изминалите близо 30 г., което по думите му прави задължително недопускането на грешки от страна на актива на формацията. „Никой няма да ни прости неточностите, защото хората са уморени от грешки. Затова „Възраждане“ трябва да бъде безупречно в своите послания, работа и ангажираност с обществените проблеми“, подчерта Костадинов.

На срещата със старозагорци от формацията препотвърдиха несъгласието си с въвеждането на еврото у нас и се обявиха в подкрепа на лева. Всеки един от участниците получи напълно безплатно учебник по Родинознание, съдържащ кратък преглед на най-значимите събития от историческото развитие на българския народ от зараждането на страната до загубата след Първата световна война.

Живко ИВАНОВ