Русия: „Пфайзер“ и „Модерна“ участват във военни биологични дейности на САЩ в Украйна

726

Руското министерство на отбраната разполага с информация за експерименти на Пентагона, извършени върху украински граждани в психиатрична болница край Харков. Това съобщи началникът на войските за радиационна, химическа и биологична защита на руската армия Игор Кирилов на специална пресконференцеия, цитиран от агенция ТАСС.

„Получихме нова информация, разкриваща подробности за нечовешките експерименти на Пентагона над украински граждани в психиатричната болница ╒1 (село Стрелче, Харковска област). Основната категория експериментални субекти е била група пациенти от мъжки пол на възраст 40-60 години с висока степен на физическо изтощение“, уточни Кирилов.

„Украйна е тренировъчен полигон за Запада за разработване на компоненти за биологични оръжия и тестване на нови образци на фармацевтични продукти“, казва още Кирилов и добавя, че „…САЩ се опитаха да скрият участието си в биологични експерименти върху пациенти в психиатрична болница в Украйна“.

Игор Кирилов казав още, че фалшивите пари, разпространени през 2020 г. в ЛНР, са били заразени с щам туберкулоза, устойчив на противотуберкулозни лекарства.

„Събирането на биоматериали от украинци от епидемиолози от Института на Бундесвера потвърждава военния фокус на изследванията в Украйна. Информацията, с която разполага руското министерство на отбраната, потвърждава изпълнението на американската офанзивна военно-биологична програма в Украйна. Идеолозите на военно-биологичните дейности на САЩ в Украйна са лидерите на Демократическата партия“, допълва още военният началнок.

Според него „Пфайзер“, „Модерна“, „Мерк“ и други фармацевтични компании участват във военни биологични дейности на САЩ в Украйна.

„Военно-биологични проекти на територията на Украйна, освен в САЩ, се изпълняват и от Германия и Полша. Специалисти в САЩ тестват нови лекарства, заобикаляйки международните стандарти за безопасност, намалявайки разходите за изследвания, а украинските правителствени агенции участват във военно-биологични дейности в страната заедно с изпълнители на Пентагона“, твърди още Игор Кирилов.

Източник: dnes.dir.bg