Ротарианци ще раздават курбан в социалната кухня на храма в кв. „Зора“

181
Кухнята и социалният център към храм "Св. Паисий Хилендарски" са единствени по рода си в Старозагорската епархия и са създадени изцяло с дарения и помощта на Община Стара Загора

На Успение Богородично Ротари клуб Стара Загора-Берое ще приготви и раздаде курбан за обяд в социалната кухня на храм „Св. Паисий Хилендарски“ в старозагорския квартал „Зора“.

„Целта на събитието е с доброволния труд на членовете на клуба да вдъхнем надежда и да изразим своята съпричастност и уважение към изпаднали в трудно положение наши съграждани“, съобщи президентът на РК Стара Загора-Берое Николай Шопов.

Тържественото освещаване и раздаване на курбана в двата храма – „Свети Паисий Хилендарски“ и „Свето Въведение Богородично“, ще се извърши от отец Йордан Карагеоргиев и отец Тодор Донев, с благословията на митрополит Киприан.

На събитието са поканени кметът на Стара Загора, областният управител, председателят на Общинския съвет, председателите на Камарата на архитектите, Камарата на строителите, ТПП и Клуба на работодателя в Стара Загора, директорите на културните институции, дарители, членове на други НПО, граждани и гости.

(СН)