Ром от Мъглиж застава пред съда за закана към полицаи

73

37-годишен жител на Мъглиж ще застане пред съда в Казанлък по обвинение в осъществяването на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Неосъжданият до момента Кирил А. на 28 октомври е отправил заплахи и закани към пристигнали по служба полицаи от РУ – Казанлък, като направил недвусмислен хоризонтален жест с ръка в областта на шията и изрекъл думите: „Ще ядат бой, ще хвърчат глави“, което наблюдаващият прокурор по образуваното бързо производство е квалифицирал като престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК. За това обвинение е предвидено наказание до две години „Лишаване от свобода“ или „Пробация“, както и „Обществено порицание“. Предстои насрочване на делото. От Апелативна прокуратура – Пловдив, напомнят, че за случаите на нарушаване на обществения ред на 28 октомври, когато голяма група роми опита да проведе нерегламентирана кушия с конски каруци по пътя преди село Черганово, се води разследване по 5 производства и към момента е приключено едно бързо производство. По другите разследвания работата продължава.

За периода от 1 януари до 31 октомври т.г. по актове на Районна прокуратура – Казанлък, са внесени в съда десет производства за престъпления по всички алинеи на чл. 325 от НК, като са осъдени с влязъл в сила съдебен акт девет лица.

Петър ХРИСТОВ