Ром влиза в затвора заради домашно насилие

169

Освен зверските побои жената е била държана денонощия вързана за стол

40-годишен обитател на старозагорския ромски квартал „Лозенец“ влиза за 8 месеца зад решетките след споразумение по дело за домашно насилие.

Жалба за нечовешки условия: множество зверски побои и държана вързана с денонощия за стол, е подала 36-годишна жена, живееща на семейни начала с Чанко С.

Последният случай бил от началото на март, когато озверелият от ревност старозагорски Отело заварил любимата си Дездемона да разговаря с комшия и без много приказки я набил, остригал косите й, а след това със сезал я завързал на стол насред кухнята в къщата си на улица „Витоша“.

Докато жената ронела сълзи и молела за милост, ревнивецът размахвал над главата й кухненски нож, повтаряйки в транс закани, че ще я прати в гроба, режейки парче по парче тялото й. Напразни останали опитите на 7-годишната дъщеричка на жертвата да омилостиви пастрока си, момиченцето било заключено в съседната стая, за да не помогне на майка си. Мъченията приключили късно вечерта на втория ден, когато Чанко решил да „отложи“ за по-късно „екзекуцията“ и след солидна самопочерпка заспал. Тогава жената успяла да се измъкне и отвеждайки дъщеря си при своите родители, най-после събрала смелост и подала жалба в полицията.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно в затвора при първоначален свободен режим, споразумението не подлежи на протест или обжалване.

За изумление на съдии и прокуратура веднага след одобрението на споразумението жертвата се хвърлила на врата на мъчителя си и със сълзи на очи се заклела да му бъде вярна, докато е в килията.

Христо ДИМИТРОВ