Роми пребиха военен от спецчастите с три мисии в Ирак и Афганистан

79

33-годишният военен от Специалните сили Валентин Димов е бил пребит от двама млади роми в пловдивското село Войводиново навръх Богоявление, предаде offnews.

Единият от побойниците е непълнолетен – на 17 години. Другият бил на 21. Това не им попречило да помелят от бой служителя на БА, в чиято визитка има три мисии зад граница и то на опасни места – в Афганистан и Ирак.

На Богоявление той се връщал от ритуала по хвърлянето на кръста в Пловдив, когато на няколко пресечки от дома му на уличното платно изскачат двама роми.

Валентин слязъл от автомобила да им направи забележка. Според очевидци ромите го повалили на земята и започнали да го ритат жестоко в главата. Двамата роми са арестувани.

Тази сутринт състоянието на пребития 33-годишен военнослужещ се е влошило.Валентин Димов не можел да изговаря думи и близките му били принудени спешно да го закарат отново в болница.

Родата на ромите се страхува от линч. Мургавият клан твърди, че Димов посегнал пръв. Тази вечер жителите на Войводиново излизат на протест пред местната църква. Едно от исканията им е да бъдат изселени ромите от селото.