Ромео от кв. „Кантона“ удари полицай и строши стъкло на патрулка

406

33-годишен мургав жител на радневския квартал „Кантона“ е задържан за посегателство над полицейски служител. Екшънът се е разиграл в ромската махала на новозагорското село Дядово към 01:50 часа на 28 август след сигнал за шумна свада.

При пристигане на място униформените заварили две тумби роми, които се млатели с тояги, вили и лопати заради опит да бъде отвлечена 14-годишна хубавица за съпруга. Докато полицаите опитвали да омиротворят обстановката, за да съставят протоколи за предупреждение на скандалджиите, видимо сериозно почерпеният Демир Демирев скочил на едни от патрулиращите и му забил як юмрук в скулата, и направил опит да му скъса униформата. Наложило се да бъдат използвани помощни средства, за да бъдат поставени белезници на побойника. При вкарването му в служебния автомобил мъжът нанесъл няколко ритника върху ламарините и успял да счупи страничното стъкло.

Местни жители твърдят, че точно Демир е бил мераклията на непълнолетната хубавица, той организирал родата си да я отвлекат, но родителите й категорично отказали да благословят бъдещето семейство и набързо събрали най-близките си за отпор. Кантонските „годежари“ пристигнали с половин дузина автомобили и напазарена авансово музикантска банда.

По случая е образувано досъдебно производство, а кандидат-женихът е задържан за 24 часа по закона за МВР.

Дядовци са категорични, че Демир наскоро излязъл на свобода от затвора, където изтърпял поредната си присъда за кражба и побой.

Христо ДИМИТРОВ