Рокади в СДС, бивш областен управител сдаде председателския пост в Стара Загора

230

Дългогодишният председател на общинската структура на СДС в Стара Загора вече не заема този пост. На негово място активът на партията е гласувал доверие на инж. Димитър Стаматов. Смяната на Ранов, който е бивш областен управител на Стара Загора, е станала по време на отчетно-изборно събрание на структурата, каквито се провеждат в цялата област. Те трябваше да започнат още през пролетта, но заради пандемията от коронавируса и извънредното положение в страната на практика бяха блокирани партийните дейности. „Предстои с края на отчетно-изборните събрания да бъде структуриран нов състав на Областния съвет на СДС. Ще бъдат събрани нови представители в Националния съвет. Георги Ранов вече не е част от състава на този ръководен орган на партията. Той обаче продължава да бъде член на СДС – Стара Загора“, заяви пред медията ни областният координатор на „сините“ Николай Александров. По думите му до края на месеца вътрешнопартийната дейност, която се явява подготовка за предстоящите избори, трябва да приключи.

Тази събота седесарите ще проведат своя Национален съвет. Домакин на форума е град Русе, а сред темите, които ще бъдат дискутирани, са актуалната политическа обстановка и явяването на партията на предстоящите парламентарни избори. По темата за бъдещите коалиционни действия на „сините“ Николай Александров коментира, че ще бъдат търсени партньори в център-дясно. Както обикновено общи действия са изключени с БСП и ДПС. По темата „лустрация“ седесарите виждали сходство в позициите си с партията на бившия здравен министър Петър Москов. Повече яснота по темата се очаквала след партийния форум в събота.

Във връзка с протестите и искания за оставка на правителството и предсрочни избори областният координатор на СДС за Стара Загора изрази мнение, че липсва рационалност в провеждането на предсрочен парламентарен вот близо 2 месеца преди редовния. Николай Александров посочи още, че обвързаността на част от лицата на протестите с олигархични фигури е опорочила общественото недоволство. „Избори през зимата ще се отразят негативно на избирателната активност. На този фон да не забравяме и заплахата, която произлиза от коронавируса. Много е вероятно в зимните месеци да бъдат наложени различни забрани с цел неразпространение на пандемията в страната. Затова смятам, че едни редовни парламентарни избори биха били по-правилната стъпка за България“, заяви Николай Александров.

Живко ИВАНОВ