„Рилецо“ препъна „Берое“ към финала в мемориала в памет на Георги Христов

35

За заралии с най-много точки срещата завършиха трите нови попълнения Остин Прайс, Наашон Джордж и Деян Карамфилов

В откриващия се двубой от мемориала в памет на баскетболната легенда на ботевградския „Балкан“ Георги Христов заралийският „Берое“ загуби от самоковския „Рилски спортист“ с 80:87. Срещата, играна в „Арена Ботевград“, предложи много равностойна игра, неочаквани обрати и атрактивни изпълнения. Началото бе белязано с ударна размяна на точки между двата отбора, в която старозагорци излязоха с лека преднина в края на първата част – 26:22. В тези минути Остин Прайс се отчете с впечатляващите 11 пункта. През вторите десет минути беройци позагубиха концентрация и позволиха на съперника си да обърне резултата. Финалната сирена за първото полувреме дойде при 10 точки аванс в полза на „Рилецо“ – 48:38.

След почивката играчите в зелено хвърлиха много усилия, за да обърнат развитието на срещата в своя полза, но силната игра в защита на тима от Самоков не позволи това да се случи. Преди последната четвърт „Рилски спортист“ бе напред в резултата със седем пункта при 67:60. Именно в последните 10 минути заралии хвърлиха всичко възможно, за да променят случващото се на игрището. За съжаление, в тези минути и спортният шанс не бе на страната на старозагорци. освен това Наашон Джордж натрупа 5 лични нарушения и се наложи да напусне двубоя преждевременно.

Така въпреки хвърлените усилия и здравата борба под двата коша „Рилецо“ задържа своята преднина и двубоят приключи при 87:80 за играчите на старши треньора Людмил Хаджисотиров…

За „Берое“ с най-много точки срещата завърши Остин Прайс. Той отбеляза 29 пункта, а Наашон Джордж добави 15. С 11 точки се отчете другото ново попълнение Деян Карамфилов.

(СН)