Ремонтът на надлеза над жп линията ще бъде завършен предсрочно

537

Това съобщи ресорният зам.-кмет по строителство в Община Стара Загора инж. Янчо Калоянов

„Ремонтът на надлеза над жп линията в Стара Загора ще бъде завършен предсрочно. До март месец е срокът, а не до края на годината, на място има табела, може да сметнете точно дните, но така или иначе изпълнителите са обещали и работят за предсрочно пускане на обекта. Намираме се пред графика. В момента работят по плочата на надлеза и по следващия мост, който е на юг от жп моста. Съборена е старата връхна конструкция, сега правят плочата там. Всички участъци, които е трябвало да се асфалтират, са готови, така че по всички фронтове се работи много добре и много сериозно, включително събота и неделя. Има много сериозна организация.“ Това съобщи за медията ни зам.-кметът по строителството в Община Стара Загора инж. Калоянов. Той уточни, че дори да останат някои неща за довършване, обектът ще бъде завършен предсрочно.

Припомняме, че проектът се финансира от Опepaтивнa пpoгpaмa „Peгиoни в pacтeж“. Изпълнитeл e „Tpeйc Гpyп Xoлд“ AД. Ремонтът започна на 4 юни т.г. Cpoкът зa изпълнeниe e 270 дeнa.

Изпълнeниeтo нa пpoeктa щe peши пpoблeмa cъc зaдpъcтвaниятa, кoитo ce oбpaзyвaт в пикoви чacoвe пo бyл. „Cв. Пaтpиapx Eвтимий“ в oтceчкaтa нa мocтa, свързваща града с индустриалната зона.

До приключване на реконструкцията на надлеза движението на всички видове МПС се извършва по обходни маршрути.

Движението ще се нормализира незабавно след приключване на дейностите.

Стела АЛЕКСИЕВА