Река Османска е излязла от коритото си в района на с. Казанка

202

Към момента няма данни за други проблемни участъци в община Стара Загора

25 литра на квадратен метър е падналото количество валежи за изминалото денонощие на територията на община Стара Загора. „В сутрешните часове е подаден сигнал за излизане на река Османска от коритото й в района на село Казанка. Установено е заливане на малка част от вътрешноселска улица. Незабавно е изпратена техника, която да спомогне за отводняването на участъка“, информира Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на обществения ред и управление на кризи“ в Община Стара Загора.

Към момента няма данни за други проблемни участъци. „Нивото на водите в езерото „Загорка“ се повишило вследствие на обилните валежи. В момента се извършва контролирано изпускане на вода към река Бедечка. Нейното корито поема изцяло водите и по цялата дължина на реката няма регистрирано преливане. Постоянно се извършват обходи и се следи ситуацията“, категоричен е Тодоров.

Няма данни за нарушено електрозахранване в малките населени места на общината, стана ясно още от думите му. През изминалото денонощие на Горещия телефон не са постъпили сигнали за проблеми, свързани с метеорологичната обстановка.

(СН)