Резил: Откраднаха телевизор от пенсионерски клуб

274

Неизвестни извършители са проникнали с взлом в пенсионерския клуб насред село Оряховица и са откраднали телевизор, подарен преди време от местен арендатор на възрастните жители.

Кражбата е станала през тъмната част на денонощието на 2 февруари чрез разбиване на дебелото 6 милиметра стъкло на прозореца, след което единият от крадците е проникнал във вътрешността на помещението през металните решетки.

На записите на охранителните камери се виждат двама души, облечени с тъмни връхни дрехи и качулки, те са били заснети в гръб, докато отнасят телевизора, коментира каращият пореден мандат кмет Атанас Вапцаров. Криминалистите са взели отпечатъци от калните следи по рамката на разбития прозорец и пода.

Според запознати най-вероятно крадците са непълнолетни от Оряховица, но не било изключено да са останали без пари за дрога мургави жители на съседното село Дълбоки.

От началото на годината това е първото по-сериозно посегателство над имущество в селото. Към Първо РУ „Полиция“ – Стара Загора, е образувано досъдебно производство по член 195 от НК.

Христо ДИМИТРОВ