Ревнивец ще мете 200 часа улиците на Казанлък

143

200 часа общественополезен труд, изразяващ се в почистване на улиците, ще трябва да положи 37-годишен казанлъчанин, който застана на подсъдимата скамейка по обвинение, че е заплашвал с нож и убийство жената, с която от доста време е съжителствал на семейни начала.

Вече осъжданият в миналото Михаил Михайлов призна, че на 11 май т.г. в неособено трезво състояние и в момент на афект извадил ножа си и размахвайки го, изкрещял в лицето на нежната си половинка Недка Б. думите: „Ще те убивам сега…!“ и „Ше те убия….!“. Свидетели на случилото се в двора на общото жилище били съседи, които позвънили на телефон 112 и на място се отзовали дежурни униформени от местното полицейско управление, които успели да отнемат ножа на разгневения от поведението на жената ревнивец.

200-те часа общественополезен труд са в съчетание с пробационен режим през следващите 12 месеца, при което Михайлов ще има среща със служител два пъти седмично. Присъдата е постигната със споразумение между обвиняемия и наблюдаващия досъдебното производство прокурор и е потвърдена от съда.

Според запознати до сравнително лекото наказание се стигнало, защото Михайлов отдавна е трябвало да бъде реабилитиран за предходните си провинения, тъй като изминало много време от тях, но поради минималното си образование и липсата на средства не предприел необходимите за това действия.

Същия ден казанлъшкият съд е одобрил още едно споразумение по дело за незаконно съхраняване на 5.5 куб. м дърва за огрев от жителката на село Горно Черковище Янка П., които били открити при полицейска акция на 15 октомври м.г.

За „прегрешението“ си неомъжената и слабограмотна мургавелка се е съгласила да прекара зад решетките 6 месеца, но при отложено изпълнение на наказанието за срок от 3 години. Цепениците на стойност 467 лв. са конфискувани в полза на държавата, а притежателката им ще трябва да заплати 1 000 лв. глоба.

Христо ХРИСТОВ