Ревнивец преби многодетен баща

102

Баща на 4 деца попадна в болницата след жесток побой пред очите на три от рожбите си в новозагорското село Новоселец.

32-годишният Богомил Димитров е настанен в радневската МБАЛ „Д-р Георги Чакмаков“, според лекарите по цялото тяло имал следи от ударите със сопа.

Инцидентът, който само по случайност е нямал трагична развръзка, се разиграл около 23:30 часа на 4 февруари, когато в дома на многодетния баща нахлули 29-годишният Антон Петров от близкото село Радецки и 17-годишният ученик в Стара Загора Веселин Червенков.

Повод за саморазправата била „закачка“ между Богомил и непълнолетната Деляна, която била в близки отношения с Антон.

Разменените подмятания между двамата стигнали до ушите на ревнивеца и той решил да даде урок на 32-годишния мъж.

Пристигналите на местопроизшествието полицаи призори във вторник заварили домакина, прострян върху пода в една от стаите, а побойниците трошели с яки сопи покъщнината.

Няколко шамара отнесла и втората съпруга на Богомил Жулиета, която била майка на три от децата му.

Запознати с ромската сага уточняват, че влошените взаимоотношения между бития и ревнивеца датирали още от времето, когато Богомил живеел в село Радецки, първата му съпруга била близка родственица на Антон.

По случая е образувано досъдебно производство, биячите са задържани за по 24 часа в РУ „Полиция“ – Нова Загора. Жители на Новоселец и Радецки се опасяват, че между двата рода може да пламне вендета, по тази причина там има засилено полицейско присъствие.

Христо ДИМИТРОВ