Ревнива гълъбовка наръга приятеля си с кухненски нож

386

42-годишен жител на eнергийния град Гълъбово е настанен с опасност за живота в Клиниката по гръдна хирургия на старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, след като е бил наръган с кухненски нож от жена, с която от доста време живеел на семейни начала.

Скандалът е избухнал в апартамент, намиращ се в квартал „Строител“ малко след полунощ на 3 февруари при все още недоизяснени обстоятелства. Според съседи пострадалият се прибрал минути преди да започне словесната разправия с две години по-младата му партньорка. Към 00:10 часа жената изскочила от апартамента неглиже, крещейки „Убих го, убих го!“, по ръцете й имало кръв. Раненият бил откаран с лек автомобил на негов приятел до филиала на Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ, където установили, че 20-сантиметровото острие е проникнало между ребрата и само по случайност не е засегнало сърцето. В Стара Загора е била направена животоспасяваща операция, според лекарите състоянието на пациента е стабилно, но все още не била преминала опасността.

Извършителката на престъплението е задържана за 24 часа, тя не направила опит да се укрие. Сред работните версии е и самозащита при домашно насилие.

Христо ДИМИТРОВ