Ревизоро е единствената кандидатура за екоминистър

137

Емил Димитров – Ревизоро е единствената кандидатура за нов министър на околната среда и водите, съобщи dariknews.bg, позовавайки се на свои източници.

Димитров e юрист, бивш шеф на агенция „Митници“ по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. В момента е депутат от гражданската квота на ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“.

Решението на войводите да се спрат на Ревизоро е било продиктувано от факта, че той е добър организатор и човек на действието, който би могъл най-добре да се справи с натрупаните проблеми в МОСВ назад през годините.

Очаква се предложението да бъде направено на утрешния коалиционен съвет на ГЕРБ и ОП, а номинацията му да бъде гласувана на заседанието на парламента в сряда.

На негово място в Народното събрание се очаква да влезе следващият в листата на ОП в Шумен – Деян Станчев, който също е от ВМРО и в момента е общински съветник.

Припомняме, че министърът на околната среда и водите Нено Димов подаде оставка от ареста, а премиерът Борисов я прие. Той бе обвинен в качеството си на длъжностно лице за умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник. Успоредно с разследването на водната криза в Перник прокуратурата проверява МОСВ и за вноса на боклука от Италия.