Рашков поиска „да се справи“ с Бойко Борисов и пост в следващо правителство

85

Остри думи се размениха днес между Тома Биков от ГЕРБ и служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Причината бе, че назначеният от Румен Радев за силов вицепремиер обвини от парламентарната трибуна депутатите от ГЕРБ, че с опитите си да го прекъсват му напомнят за поведението на силовите групировки през 1995 и 1996 година.

Не закъсня и отговора от тяхна страна. „90-те години бях ученик, а вие бяхте шеф на Националната следствена служба и помня, че ви сваляхме с камъни, моите протести бяха срещу Рашков и Виденов“, заяви Биков. Той заяви, че Рашков е бил част от системата и на висша позиция по времето на най-мутренските години, а днес се прави на морален стожер.

„Вероятно сте ме проверили, нямам 19 имота и кажете от името на Радев, Божков и други оперативно интересни лица кой трябва да стане главен прокурор, очевидно имате подадено име“, допълни Тома Биков.

„Колкото до мутренските 90 години, съжалявам само за едно нещо, че не се справих с вашия лидер. Но имам време: само ми дайте тази възможност“, директно си поиска пост в бъдещо правителство Бойко Рашков.

Биков на свой ред припомни, че с нищо не се е справил, защото именно той и хора като него са докарали държавата до крах и не може да бъде морален стожер.